Dato Torsdag d. 18. november 2021, Kl. 19:30 til kl. 22:00
Koncert med Ars Nova

Vokalgruppen Ars Nova Copenhagen gæster denne aften Helsingør Domkirke med et spændende program. Koncerten er arrangeret af Kulturværftet.

’I shall feed my eyes’ er et nyskabende vokalværk af den unge prisbelønnede komponist Signe Lykke, hvor Ars Novas akustiske stemmers fysiske grænser udfordres, manipuleres og spejls i mødet med specialdesignede elektroniske elementer udført af Anders Stig Møller (Turboweekend).

Ved koncerten synger Ars Nova også ’How to Fold the Wind’ af den amerikanske Pulitzer-vindende komponist Caroline Shaw. Hun er kendt for sin eksperimenterende tilgang til stemmen, der omfatter tale, hvisken, suk, mumlen, ordløse melodier og nyskabende vokale effekter. Hun er selv sanger, og det fornemmes i den fine omgang, hun har med stemmens udtryk.

Ars Nova Copenhagen er en international anerkendt vokalgruppe, der har optrådt over det meste af verden. Gruppen er kendt for sin rene, klare lyd og en stor spændvidde i repertoire, der strækker sig fra musik fra den tidlige middelalder over renæssancen og barokken til nutidens vokalmusik. I 2010 vandt Ars Nova en amerikansk Grammy i kategorien ”best performance of a small ensemble” sammen med Paul Hillier, gruppens dirigent. Selvom mange er blevet nominerede, er det blot sket tre gange at danske kunstnere har vundet Grammy-priser.

Yderligere information samt køb af billet:

Ars Nova / Sct. Olai Kirke / Kulturværftet / Helsingør / Nordsjælland (kuto.dk)