Dato Onsdag d. 5. oktober 2022, Kl. 17:00 til kl. 18:30
Lektor Johanne Stubbe T Kristensen, Jakob Ulrik Hansen
gratis adgang
Fyraftensforedrag v/ Johanne Stubbe Kristensen

Gennem mange år har der i dansk sammenhæng været en tendens til at betragte den kristne tro som noget ufornuftigt, individuelt og privat. De seneste år har vi set en modbevægelse til dette, hvor flere i folkekirkelig sammenhæng har ønsket at supplere denne tradition fx med en kropslig teologi eller en offentligheds teologi. I dette foredrag skal vi med udgangspunkt i de folkekirkelige bekendelsesskrifter se på det problematiske i begge tendenser og dykke ned i den kristne tro som noget, der hverken lader sig fange under det irrationelle eller rationelle, det u-kropslige eller kropslige og det fælles eller private. Vi skal se på, hvordan troen, som den beskrives i disse skrifter udtrykker sig ganske almindeligt, fornuftigt og konkret og overveje, hvad dette kan betyder for de kristne menigheder og det enkelte menneske i dag.