Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Fredagsforedrag ved Katarina Lewkovitch

SEP
30

Fredagsforedrag ved Katarina Lewkovitch


Dato Fredag d. 30. september 2022, Kl. 14:00 til kl. 16:00
Sted Domkirkens Hus, Sct Olai Gade 53, 3000 Helsingør
Medvirkende
Jakob Ulrik Hansen
Pris
gratis adgang
Fredagsforedrag ved Katarina Lewkovitch

Radiogudstjenesten på P1 er et af Danmarks Radios ældste programmer, og kan snart fejre 100 års-jubilæum. For en stor ”usynlig” menighed, holdes der hver eneste søndag gudstjeneste i radioen, direkte fra et nyt sted i Danmark, fra de mindste landsbykirker til de største domkirker. Men hvordan skaber man et andagtsrum i radioen? Hvad skal der til for at formidle gode og meningsfulde programmer om tro, der føles relevante for både kirkevante, søgende og ikke-religiøse mennesker?
I mange år har Katarina Lewkovitch, der er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i orgel, været en del af Tro-redaktionen på P1 som tilrettelægger af bl.a. Radiogudstjenesten, eksistensprogrammet Audiens på P1 og den årlige midnatsmesse fra Peterskirken i Rom på DR1.
Denne eftermiddag vil hun fortælle om sit arbejde med at forsøge at skabe ”ånd” i radioen, om stemmen som instrument og om, hvorfor hun af og til er rejst ind i grænseområder som krigszoner, klostre og mellemøstlige militærbaser for at trænge dybere ind i de eksistentielle emner.