Fredag d. 25. oktober 2019, Kl. 14:00 til kl. 16:00

Hvem var de der byggede Skt. Olai Kirke? v/ Torben Bill-Jessen, Kirkeværge ved Helsingør Domkirke

Kirken var i mange år Helsingørs eneste sognekirke, den er fuldendt i 1559. De ældste dele stammer dog helt fra 1200-tallet og er dermed det ældste byggeri i Helsingør. I 2000-01 blev kirken gennemrestaureret bortset fra de mange malerier og epitafier, hvilket først skete i 2015-16. De undersøgelser, der fulgte med arbejdet, gav megen ny viden om kirken. Disse malerier og de mange indskrifter i kirkerummet, fortæller historien om hvem de mennesker var, der stod bag opførelsen af vores smukke kirke.

Foredraget med billeder er bygget op omkring alle disse malerier, indskrifter, billedskærerarbejder og en del graffiti, hvorved man kommer tættere på helsingørborgerne, der har haft deres siddepladser og gang i kirken.

Steffen Ravn Jørgensen
Domkirkens Hus